Wanneer je geld wilt lenen, kun je kiezen uit diverse kredietvormen. Ben je eigenaar van een koopwoning, dan behoort een WOZ krediet tot de mogelijkheden. Deze kredietvorm is alleen beschikbaar voor mensen met een koopwoning en kent een aantal voordelen in vergelijken met andere kredietvormen.

Wat zijn de eigenschappen van een WOZ krediet?
Bij een WOZ krediet wordt er gekeken naar de WOZ-waarde van je woning. De WOZ-waarde is medebepalend voor het kredietlimiet, naast je maandelijkse inkomsten & uitgaven en overige financiƫle verplichtingen. Je hoeft geen overwaarde te hebben op de woning om een WOZ krediet te kunnen aanvragen bij een financieringsmaatschappij.
De voordelen van een WOZ kredietOmdat je eigenaar bent van onroerend goed, is het voor een kredietverstrekker interessant om jou een lening te verstrekken. Een kredietverstrekker loopt daardoor veel minder risico, omdat de woning het onderpand is van de lening. Dat heeft als voordeel voor jou dat de rente lager uitvalt dan bij een gewoon doorlopend krediet. Het WOZ krediet heeft een variabele rente.Een bijkomend voordeel van een WOZ krediet, is dat je geheel zelf kunt beslissen wat je met het geld gaat doen. Je hoeft het niet perse in je woning te stoppen.

Overige kenmerken van een WOZ krediet

Voor het afsluiten van een WOZ krediet hoef je niet langs de notaris en ook hoeft er geen taxatierapport te worden opgemaakt. De woning is daarnaast het onderpand van de lening.

boatHeb je plannen om iets te verbouwen aan je huis, of wil je bijvoorbeeld een nieuwe auto of boot kopen? Misschien is een WOZ krediet wel een optie voor jou. Dat geldt ook wanneer je voor langere tijd wat extra geld nodig hebt. Maak eens een afspraak bij een financieel adviseur en maak daarnaast gebruik van diverse vergelijkingswebsites om je nieuwe maandlasten te kunnen berekenen. Voor meer informatie kunt u altijd terecht bij de belastingdienst.