De fashiontrends voor aankomend jaar zijn al lang en breed bekend. Maar ook op het gebied van lifestyle kun je in 2017 heel wat nieuwe en interessante dingen verwachten. Wij hebben  alvast een aantal lifestyle trends voor je op een rijtje gezet:

How to become a digital nomad

De komst van internet heeft de afgelopen jaren ontzettend veel veranderd. Ook in het werkend leven is internet niet meer weg te denken. Een grote stap, waar veel werknemers en bedrijven nu nog van bij moeten komen, is het concept thuiswerken. Schrik niet, maar door de pioniers onder ons wordt daar alweer een schepje bovenop gedaan: de digital nomad. Door deze personen wordt internet gebruikt om het werk locatieonafhankelijk uit te voeren. Dit geeft ze de mogelijkheid om een ‘nomadisch’ bestaan te leiden. Reizen en werken gaan zo uitstekend samen.

Flexitarisme

Waar de een de ontwikkelingen aan pakt om de wijde wereld in te trekken en misschien wel te vluchten van zijn of haar problemen, nemen andere steeds meer verantwoordelijkheden voor hun daden. Zo zijn steeds meer Nederlanders trotse flexitariërs. Als flexitariër heb je ervoor gekozen om drie of meer dagen per week geen vlees te eten. Dit is beter voor je gezondheid, beter voor het milieu én beter voor de dieren. Volgens het Voedingscentrum is al meer dan de helft van de Nederlanders flexitariër en wordt er veel gedaan aan het voorkomen van voedselverspilling.

Roken met een e-sigaret

Ook het besef van gezond leven wordt het aankomende jaar nóg belangrijker. Zo is stoppen met roken, net als andere jaren, een veel voorkomend voornemen voor het nieuwe jaar. Een trend die we afgelopen jaar ook al voorbij zagen komen is de overstap van gewone sigaretten naar een gezonder alternatief zoals de e-sigaret. Hier zitten namelijk veel minder schadelijke stoffen in. Ook wordt de e-sigaret door veel mensen gebruikt als hulpmiddel om te stoppen met roken.

Het culinaire nachtleven

Voor mensen die de heerlijke barbecue avonden van de zomer niet achter zich kunnen laten, kunnen zich tegoed doen aan de hippe winterbarbecue. Heerlijk met een warme jas aan, lekker nippen aan een warm glaasje glühwein en wachten op een heerlijk stukje vlees. Een andere food trend is voor de echte nachtbrakers onder ons: nachtelijk dineren. Nee, niet een frietje saté of broodje kebab na het stappen, maar midden in de nacht genieten van heerlijke culinaire gerechten bij ‘echte’ restaurants. Voornamelijk in leuke restaurantjes in Amsterdam kun je van het culinaire nachtleven genieten.