Michaelis is een Italiaans familiebedrijf dat zeer verfijnde mooi ontworpen overhemden produceert. Of je nu op zoek bent naar een klassiek model of juist een modern overhemd, je zult zeker slagen bij Michaelis. De nieuwste collectie Michaelis overhemden kunt u bekijken op overhemden.com

Het familiebedrijf Michaelis

Heinz Michaelis richtte in 1934 een kleermakersbedrijf op dat tot vandaag de dag nog steeds in familiebezit is. De visie van Heinz is sinds die tijd niet veranderd en nog steeds zichtbaar in de nieuwe collectie van Michaelis overhemden. Zijn visie bestaat uit hoge kwaliteit met de uiterste zorg en aandacht voor iedere stap in het productieproces. Vanaf de stoffen die gebruikt worden tot de uiteindelijke steken, alles is tot in de details overwogen.

Uitgebreide collectie overhemden

Naast de traditionele basis overhemden van Michaelis die nog steeds beschikbaar zijn komt de kledingfabrikant ook elk seizoen met een aantal vernieuwingen en aanvullingen. Kleurrijke ontwerpen of patronen zijn nooit ver weg bij de Italiaanse meesters. Je vindt hier dus niet enkel effen overhemden maar ook ruiten, streepjes, bloemen, grafische prints en moderne patronen.

De boorden van Michaelis overhemden

Wat betreft de boorden heb je in de Michaelis overhemden collectie meestal de keuze uit vier modellen. Button-down kragen voor vrijetijdshemden, Cutaway, Kent of een moderne Widespread boord voor andere gelegenheden. Overhemden van Michaelis kunnen door mannen met elke lichaamsbouw gedragen worden. Ze zijn licht getailleerd, een zogenaamde slim fit, waardoor ze een stijlvolle en scherpe look opleveren en toch steeds comfortabel passen.

Michaelis overhemden zijn strijkvrij

Heb je al eens uitgerekend hoeveel uren je elke week verliest aan het strijken van kleding? Zelfs als je het niet zelf moet doen blijft het een vervelend karweitje. Met de overhemden van Michaelis kan je hier veel tijd of geld mee besparen. Dankzij hun unieke structuur blijven meeste Michaelis overhemden strijkvrij als je ze nat te drogen hangt. Bijzonder handig dus voor de mannen met een druk leven die huishoudelijke klusjes tot een minimum willen beperken.

Michaelis overhemden zijn ethisch verantwoord

Michaelis overhemden en andere producten worden gemaakt onder strenge controle. Tijdens de hele productieketen moeten de fabrikanten beantwoorden aan Europese standaarden (REACH). Michaelis producten zijn ook gegarandeerd vrij van schadelijke stoffen. De werkomstandigheden in de ateliers van Michaelis worden gecontroleerd door het ethische keurmerk BSCI (Business Social Compliancy Initiative).