Niets lekkerder dan ’s zomers neerploffen op een lekkere loungeset onder de warme zon. Maar als dat warme zonnetje ’s avonds weer onder gaat, kan de temperatuur behoorlijk teruglopen. Zeker in Nederland. Toch zijn er manieren om de warmte in je tuin te houden, zodat je er ’s avonds ook nog prima kunt relaxen. Een overzicht van deze hotspots voor in de tuin vind je in dit artikel.

Terrasverwarming
Terrasverwarming is verkrijgbaar in vele vormen. Naast de klassieke, staande gasheaters, zijn er tegenwoordig ook smalle heatpanelen verkrijgbaar die je eenvoudig tegen de muur of onder de overkapping bevestigt. Deze vallen nauwelijks op, maar hebben hetzelfde effect als de grotere gasheaters. Ze zorgen snel voor behaaglijke warmte, zonder daarbij een rode gloed af te geven. Eventuele sfeerverlichting lijdt er dus niet onder. Ze werken daarnaast op elektriciteit,  waardoor je ook niet hoeft te showen met zware gasflessen.

Jacuzzi
Ook een lekker bubbelbad houdt je ’s avonds warm. Een Jacuzzi® kopen is dus ook een mooie oplossing. Het water in een Jacuzzi® blijft continu op een temperatuur van zo’n 40 graden en voelt dus altijd aangenaam aan, hoe koud het buiten ook is. Dat maakt een Jacuzzi® in de tuin niet alleen bruikbaar tijdens de zomeravonden, maar ook tijdens de avonden van ieder ander seizoen. Je kunt de temperatuur naar eigen wens instellen, waardoor het bad altijd op een temperatuur is af te stemmen, passend bij het weer.

Terrashaard
Een terrashaard is even praktisch als sfeervol. Op de eerste plaats verzorgt een terrashaard aangename warmte, zodat het de hele avond goed toeven is in je tuin. Daarnaast zorgt het vuur ook voor gezellige sfeerverlichting. Met een terrashaard slaat u dus twee vliegen in één klap. De haarden zijn daarnaast eenvoudig te bedienen. Je hoeft niet met aanmaakblokjes en haardhout in de weer, maar geniet al van een authentiek kampvuur met slechts één druk op de knop. Daarnaast beschikken sommige terrashaarden over een handig tafelblad rondom het vuur, zodat je er ook hapjes en drankjes op kwijt kunt. Die mogen uiteraard niet ontbreken tijdens een relaxavond in de tuin.

Buitensauna
De vierde hotspot: een buitensauna. Een sauna in de tuin heeft enkele voordelen boven een sauna in de woning. Zo is er binnen in huis niet altijd voldoende plek voor een eigen cabine. De tuin heeft hier vaak net wat meer ruimte voor. Daarnaast stap je direct in de koele, frisse buitenlucht zodra je de buitensauna uitloopt. Na een intensieve saunasessie is je tuin zelfs in de winter een aangename plek om even heerlijk tot rust te komen, laat staan op een mooie zomeravond.