Raambekleding. Het ziet er niet alleen gezellig uit, het heeft ook een duidelijke functie. Raambekleding houdt namelijk warmte en kou (vooral tocht) tegen, maar ook licht. En het zorgt ervoor dat je pottenkijkers buiten houdt. Naast functioneel, mag raambekleding er ook mooi, chic, gezellig of vrolijk uitzien. Er is veel mogelijk op het gebied van raambekleding. Wat wordt het voor jou? Gordijnen, lamellen of toch een ouderwets luik?

Luiken
Je ziet het tegenwoordig steeds vaker: luiken voor de ramen. Het heeft heel veel karakter en past niet bij alle huizen. Heb je een klassiek huis of woon je in een landelijke woning dan zijn luiken echte musthaves. Gemaakt van hout en verkrijgbaar in verschillende kleuren.

Gordijnen
Ieder huis houdt van gordijnen. Je kunt je interieur met de kleur, stoffen en patronen heel er beïnvloeden. Zo heeft donkerblauw velours een heel andere uitstraling dan bontgekleurd katoen. Hoe dikker de stof, hoe warmer en vaak ook hoe meer het de kamer kan verduisteren. Bij lichte stoffen kun je kiezen om vitrage, een jaloezie of lamellen achter het gordijn te plaatsen, om de kamer beter te verduisteren.

Gedeeld verduisteren
Je kunt ook kiezen voor paneelgordijnen, dit zijn losse panelen, waarmee je ook delen van het raam kunt afdekken. Bijvoorbeeld om een deel van de zon te weren. Dit kan ook met vrolijke rolgordijnen.

Laagjes voor het raam
Naast vitrages of lamellen kun je ook kiezen voor jaloezieën, zoals de jaloezieën van Internet Zonwering. Een jaloezie bestaat uit verschillende horizontale lamelletjes die je open en dicht kunt draaien. Zo kun je het licht dat naar binnen valt filteren. De jaloezie is overigens weer helemaal terug van weggeweest, van lichter materiaal en verkrijgbaar in vrolijke kleuren. Geschikt voor alle kamers in het huis, dus ook de kinderkamer.