Een houtkachel of gaskachel werd vroeger veel in de woonkamer en keuken aangetroffen. Deze kon één ruimte verwarmen. Volgens Gardenmart.nl heeft de houtkachel een rendement van 50 tot 80%, dit is heel wat meer dan de open haard. Tegenwoordig wordt deze kachel ook als buitenhaard gebruikt. Om het terras of de entree te verwarmen. Bovendien straalt deze ook nog eens een aangename sfeer uit. De Mexicaanse potkachel mag gezien worden in elke tuin of terras. Deze is prima te combineren met zowel moderne als klassieke tuinmeubelen. De handgemaakte tuinkachel brengt nostalgie en gezelligheid samen.

Mexicaanse terracotta tuinhaarden
Een goede sfeer op het terras is belangrijk. De tuin wordt immers steeds vaker als het verlengde van de woonkamer gezien. Het nieuwe binnen is buiten, dus comfortabel en warm zitten is een belangrijk aandachtspunt. De Mexicaanse tuinhaard is handwerk uit Mexico. Bovendien is deze ook nog eens mooi met de hand beschilderd. Een buitenhaard zoals wij deze niet vaak tegenkomen. De haard kan gedraaid worden richting de hoek die u warm wilt hebben en houden. Stralingswarmte is de meest effectieve manier om uw terras aangenaam te verwarmen. Met deze haard bespaart u veel brandhout. Door de isolerende werking is er maar weinig hout nodig. Toch geniet u optimaal van de warmte. Bovendien werkt het vlammenspel erg ontspannend.

Mexicaanse sfeer op het terras
Deze Mexicaanse potkachel wordt van natuurklei gemaakt. De kleisoorten worden gemixt en in een mal gedrukt. Dit wordt een tijdje te drogen gelegd, waarna het product in de oven wordt gestookt. Na het stoken en afkoelen wordt de buitenhaard met de hand beschilderd. Deze tuinhaard wordt soms nagemaakt. Deze zijn echter niet op traditionele manier geproduceerd. De Mexicaanse terracotta tuinhaarden zijn van een uitstekende kwaliteit en tegen hoge temperaturen bestand. Wanneer de haard droog blijft is deze ook goed bestand tegen vorst.